Suomen ampumahiihtäjät surunauhoissa HS 18.3.2017

18.3.2017


Koko suomalainen ampumahiihtoväki kunnioittavat Asko Nuutisen muistoa käyttämällä Holmenkollenin kilpailuissa surunauhoja.

Tero Hakola HS 18.3.2017

SUOMEN ampumahiihtojoukkuetta kohtasi lauantaina ennen Holmenkollenin kisaa suru-uutinen.

Joukkueen ampumavalmentaja Asko Nuutinen kuoli lauantainvastaisena yönä. Nuutinen sai sairauskohtauksen Kontiolahden maailmancupin harjoituspäivänä 8. maaliskuuta.

Suomen Ampumahiihtoliitto ja koko suomalainen ampumahiihtoväki kunnioittavat Asko Nuutisen muistoa käyttämällä Holmenkollenin kilpailuissa surunauhoja.

Naisten takaa-ajokisan lauantaina voittanut Mari Laukkanen omisti voittonsa Nuutiselle, joka toimi hänenkin valmentajanaan.

”Se iski kopilla kasvoille, kun kokoonnuimme yhteen. Kisassa olin hirvittävän väsynyt, mutta ajattelin Askoa koko kisan ajan. Lähetän terveiset sinne ylös. Hän on ollut sellainen, joka on uskonut minuun koko uran ajan. Haluan ajatella, että hän näki eilisen [Laukkasen uran ensimmäisen mc-voiton] ja tämänkin päivän”, Laukkanen sanoi Ylen tv-haastattelussa.

”Suru on kova. Terveiset, jotka maaliviivalta lähetin, lähti koko joukkueelta.”

”Rehellisesti voin sanoa, että koko kisan ajattelin Askoa. En tiedä, miten se toi minut tähän lopputulokseen, mutta sieltä minä voiman ja ne osumat kaivoin.”
”Kun en pystynyt asiaa työntämään pois mielestäni, käytin sitä voimavarana”

HS:N TOIMITTAJA oli sattumalta paikalla, kun Nuutinen sai sairauskohtauksen Kontiolahden ampumahiihtostadionilla 8. maaliskuuta.

Ambulanssin tulo kesti jonkin aikaa, ja Nuutinen makasi sinä aikana Kansainvälisen ampumahiihtoliiton IBU:n vierastiloissa.

Nuutinen on entinen ilmavoimien kapteeni, joka palasi maajoukkueen ampumavalmentajaksi vuosien tauon jälkeen.

Hänen rauhallinen olemuksensa on tuonut rentoutta myös suomalaisten ampumahiihtäjien suorituksiin.

Nuutinen on aina korostanut ampujan omaa itseluottamusta.

”Jos urheilija haluaa puhua epäonnistuneesta ammunnastaan, asia käydään läpi. Ja jos ei, valmentajan ei pidä sotkeutua väkisin asiaan”, Nuutinen sanoi helmikuun alussa HS:lle lajin MM-kilpailuissa Itävallassa.

Laukkanen kertoi Ylen haastattelussa Nuutisen olleen sellainen tukihenkilö, jolle voi aina soittaa.

”Olen aistinut, että hän aina uskonut minuun. Kovasti voimia perheelle”, Laukkanen sanoi Ylen haastattelussa.